Delegacija iz Poljske u obilasku privrednih društava

27.07.2017


U okviru dvodnevne, zvanične posjete Banjaluci, predsjednik Poljsko-balkanske privredne komore i predsjednik POL-MOT Holding j.s.c., Andrzej Zarajczyk posjetio je nekoliko privrednih subjekata i u direktnim kontaktima sa privrednicima iz metalnog sektora i sektora autoindustrije ostvario dobre rezultate i kvalitetne kontakte sa potencijalnim partnerima u budućnosti.

Prilikom posjete kompaniji „Novi Jelšingrad“ a.d. Banjaluka konstatovano je da postoji mogućnost pokretanja zajedničke proizvodnje sistema za navodnjavanje, a na osnovu dokumentacije koju POL-MOT Holding j.s.c. posjeduje. Otvorila se i mogućnost proizvodnje utovarivačkih korpi za URSUS traktore, mašina za namjensku industriju kao i mogućnost plasmana postojećih  mašina iz programa Novog Jelšingrada na treća tržišta.

U privrednom društvu Jelšingrad livar – livnica čelika a.d. Banjaluka dobili su dokumentaciju od partnera iz Poljske, na osnovu koje treba da naprave ponudu za mogućnost proizvodnje odlivaka za traktore i autobuse.

Posjeta privrednom društvu JAKSCHE TECHNOLOGY d.o.o. Laktaši imala je za cilj da se rukovodstvo POL-MOT Holding upozna sa proizvodnim programom i kvalitetom proizvoda, s obzirom da je između ove dvije kompanije uspostavljen kontakt krajem prošle godine i da imaju potpisan Ugovor koji im omogućava razmjenu i tajnost podataka. POL-MOT Holding razvija program električnih automobila i zaintersovan je da JAKSCHE TECHNOLOGY bude jedan od strateških dobavljača svih kompozitnih elementa električnog automobila.

Posjeta i obilazak poslovnog objekta privrednog društva  Sinecoop d.o.o., Laktaši organizovana je sa ciljem razmatranja mogućnosti otvaranja prodajnog salona i servisa za trakore URSUS i poljoprivrednu mehanizaciju. Zaključeno je da prostor ispunjava sve uslove koji su potrebni da se prodajni, izložbeni i servisni prostor organizuje na vrhunskom nivou. S obzirom da prostor ima preko 6.000 m2, potrebno je razmotriti mogućnost dovođenje još minimalno dva proizvođača automobila, kako bi se sav prostor stavio u funkciju ili da se parcijalno popunjava.

Sastanak i razgovori sa rukovodstvom Autoprevoza a.d. Banja Luka odvijali su se na temu nabavke električnih autobusa za potrebe gradskog saobraćaja u gradu Banjaluci.

Posjeta preduzeću Nova Mehanika iz Kozarske Dubice kao najvećem proizvođaču poljoprivredne mehanizacije u Bosni i Hercegovini je potvrdila zainteresovanost kompanije URSUS za proizvode poljoprivredne mehanizacije iz njihovog proizvodnog asortimana. URSUS u ovom momentu izvozi oko 70% svoje proizvodnje na afričko tržište i ima potrebu za tanjiračama, plugovima i prskalicama koje nema u vlastitom proizvodnom programu. Rukovodstvo Nove Mehanike će pripremiti i poslati  poslati svoju zvaničnu ponudu kompaniji URSUS.

Andrzej Zarajczyk predsjednik Poljsko-balkanske privredne komore je i predsjednik POL-MOT Holding j.s.c., kapitalne korporacije koja je prisutna na poljskom, evropskom i svjetskom tržištu, a sastoji se od 13 kompanija koje rade u različitim oblastima privrede (automobilska industrija, poljoprivredne mašine, obnovljiva energija, prevoz, građevinarstvo/nekretnine, hotelska industrija /turizam, te hemijska industrija).