Obuka za internog provjerivača sistema upravljanja kvalitetom

05.09.2017


Područna privredna komora Banjaluka u saradnji sa Mašinskim fakultetom Univerziteta u Banjaluci organizuju 28. i 29.09.2017. godine (četvrtak i petak) u vremenu od 10.00 do 15.00 časova, seminar pod nazivom: Obuka za internog provjerivača sistema upravljanja kvalitetom (prema ISO 9001:2015).

Cilj seminara je osposobljavanje kandidata za samostalnu pripremu i provođenje internih provjera u svojim organizacijama ili organizacijama svojih isporučilaca prema zahtjevima standarda ISO 9001:2015.

Kandidati će nakon uspješno završene obuke, gdje će steći sertifikat za internog provjerivača,  biti u stanju da  opišu ulogu interne provjere u održavanju i poboljšavanju sistema upravljanja kvalitetom, objasne procesni pristup, proces realizacije internih provjera i na pravilan način tumače zahtjeve standarda ISO 9001:2015, planiraju, pripreme i sprovedu internu proveru i kreiraju potrebne zapise na osnovu utvrđenih činjenica iz provjere.

Obuka je namijenjena stručnim osobama koje učestvuju u planiranju i realizaciji internih provjera sistema upravljanja kvalitetom u organizacijama, te  menadžmentu i stručnjacima proizvodnih i uslužnih preduzeća koji žele da steknu znanje o sistemu upravljanja kvalitetom.

Program seminara:

  •     Osnovna struktura standarda ISO 9001:2015
  •     Zahtjevi standarda ISO 9001:2015
  •     Dokumentacija sistema upravljanja kvalitetom
  •     Proces implementacije sistema upravljanja kvalitetom
  •     Pokretanje i priprema internih provjera
  •     Izvođenje interne provjere - simulacija
  •     Izrada zapisa o internoj provjeri
  •     Sprovođenje korektivnih mjera

Predavači:

Dr Zorana Tanasić, vanredni profesor na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci i šef katedre za industrijsko inženjerstvo i menadžment. Od 1995. godine aktivno učestvuje u pružanju stručne konsultantske pomoći u implementaciji sistema menadžmenta. Učestvovala je u realizaciji više od 15 projekata vezanih za upravljanje kvalitetom u proizvodnim i uslužnim preduzećima. Autor je većeg broja naučnih i stručnih radova u oblasti industrijskog inženjerstva.

Dr Goran Janjić, docent na Mašinskom fakultetu u Banjaluci na Katedri za industrijsko inženjerstvo i menadžment. Od 1999. godine je aktivan u oblasti konsaltinga i obuke iz oblasti menadžmenta kvalitetom. Učestvovao je u realizaciji više od 20 projekata vezanih za upravljanje kvalitetom u proizvodnim i uslužnim preduzećima. Konsultant je EBRD programa od 2005. i RARS za mala i srednja preduzeća od 2009. godine. Autor je većeg broja radova u oblasti sistema menadžmenta.

Materijal: Obezbijeđen je materijal u pisanom i elektronskom obliku.

Sertifikat: Učesnici, nakon završne provjere na kraju seminara, dobijaju sertifikat o uspješno položenoj obuci za internog provjerivača sistema upravljanja kvalitetom .

Prijavljivanje : Informacije o kotizaciji, načinu prijavljivanja, uslovima plaćanja i posebnim pogodnostima se nalaze u prijavi za seminar (prilog).

Ispunjena prijava treba stići najkasnije do 26.09.2017.

POZIV NA SEMINAR

PRIJAVA ZA SEMINAR