Posjeta predsjednika PPK BL kompaniji "POLMOT" iz Varšave

18.04.2017


Dana 30.03.2017. predsjednik Područne privredne komore Banja Luka posjetio je kompaniju ”POLMOT” u Varšavi. Tom prilikom se susreo sa predsjednikom holdinga Andrzejom Zarajczykom, potpredsjednikom Wojciechom Kramarom i direktorom kompanije ”URSUS” Zoranom Radosavljevićem, koja posluje u sastavu holdinga. Tema razgovora je bila realizacija dosadašnjih aktivnosti između kompanija iz Republike Srpske koje su u proteklom periodu pregovarale sa predstavnicima holdinga POLMOT, vezano za proizvodnju dijelova za traktore, električne autobuse i električne automobile koje holding POLMOT proizvodi u Poljskoj.

Zajednički je konstatovano da prostora za saradnju ima mnogo. Neke od naših kompanija su u završnoj fazi pregovora i uskoro bi uslijedilo potpisivanje Ugovora.

Razgovarano je i o mogućnosti da u skorije vrijeme Poljsko Balkanska privredna komora, na čijem čelu se nalazi Andrzej Zarajczyk kao predsjednik i Wojciech Kramar kao potpredsjednik, i Područna privredna komora Banja Luka potpišu Sporazum o saradnji koji bi trebao da doprinese boljoj saradnji između poljskih i naših kompanija.