Potpisan Sporazum o saradnji između Poljsko-balkanske privredne komore i Područne privredne komore Banjaluka

24.07.2017


U okviru zvanične dvodnevne posjete Banjaluci, predsjednik Poljsko-balkanske privredne komore, Andrzej Zarajczyk i predsjednik Područne privredne komore Banjaluka, Goran Račić, potpisali su Sporazum o saradnji između dvije Komore. Sporazumom je dogovorena institucionalna saradnja kao pomoć udruženjima, kompanijama i organizacijama na teritoriji Poljske prilikom uspostave poslovnih veza, naročito u pronalaženju potencijalnih partnera u trgovinskoj, ekonomskoj, industrijskoj i naučno-tehničkoj saradnji. Potpisivanju Sporazuma prisustvovali su predstavnici Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju, predstavnici Gradske uprave Banjaluka kao i privrednici iz metalnog i sektora auto industrije.

Prvog dana u Banjaluci, sa gostima iz Poljske obavljeni su razgovori u Vladi Republike Srpske, Ministarstvu industrije, energetike i rudarstva sa ministrom Đokićem i saradnicima. Delegacija iz Poljske posjetila je privredno društvo „Novi Jelšingrad“ a.d. Banjaluka, dok su ostali privrednici iz metalnog sektora i sektora autoindustrije imali priliku predstaviti svoja preduzeća partnerima iz Poljske na bilateralnim susretima.

Drugi dan posjete, u Vladi Republike Srpske, Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, ministar dr Stevo Mirjanić sa svojim saradnicima razgovarao je sa gostima iz Poljske koji su obišli i privredno društvo "JAKSCHE TECHNOLOGY" d.o.o. Laktaši

Andrzej Zarajczyk predsjednik Poljsko-balkanske privredne komore je i predsjednik POL-MOT Holding j.s.c., kapitalne korporacije koja je prisutna na poljskom, evropskom i svjetskom tržištu, a sastoji se od 13 kompanija koje rade u različitim oblastima privrede (automobilska industrija, poljoprivredne mašine, obnovljiva energija, prevoz, građevinarstvo/nekretnine, hotelska industrija /turizam, te hemijska industrija).