Prezentacija potencijala Republike Srpske i Banja Luke u Podlaskom biznis klubu

12.04.2017


U organizaciji Ambasade Bosne i Hercegovine u Varšavi i počasnog konzulata u Bjalistoku, 28. marta 2017. godine u Bjalistoku, glavnom gradu Podlaskog Vojvodstva, Poljska, predstavljene su mogućnosti ulaganja u Republiku Srpsku. U punoj sali Podlaskog biznis kluba, prezentaciji je prisustvovalo više od sedamdeset privrednika i predstavnika lokalne vlasti.

Ambasador BiH u Poljskoj, nj. e. Duško Kovačević je u uvodnom obraćanju upoznao prisutne sa društvenim uređenjem Bosne i Hercegovine kao i sa odnosima između dvije države.

Predsjednik Područne privredne komore Banja Luka, Goran Račić je održao prezentaciju putem koje je iznio niz informacija o mogućnostima i prednostima ulaganja u područje Banja Luke kao i samu Republiku Srpsku, naglasivši da svi potencijalni investitori mogu da računaju u potpunosti na pomoć Privredne komore i predstavnika vlasti prilikom investiranja u privredu ovog područja.

Počasni konzul u Bijalistoku, Stanislav Lunievski, je istakao da je ova prezentacija samo jedna od aktivnosti koju konzulat planira da provede u ovoj godini na planu promocije i osnaživanja svih vidova saradnje BiH i Poljske, a prvenstveno ekonomske saradnje.

Na ovom događaju je i prikazan film o turističkim potencijalima BiH „Enjoy life“ a na kraju je organizovan koktel tokom kojeg su prisutni imali priliku da razgovaraju sa Ambasadorom i Predsjednikom Područne privredne komore Banja Luka.