Projekat „Lokalni integrisani razvoj“ (LIR) - Poziv na info sesiju Start-up programa

24.04.2017


Na osnovu identifikovanih potreba, i u saradnji sa partnerskim jedinicama lokalne samouprave, projekat LIR je pokrenuo program za razvoj preduzetništva i podršku osnivanju preduzeća (Start-up) kako bi se povećala sveukupna ekonomska aktivnost u odabranim lokalitetima i stvorila nova radna mjesta.

Osnovni ciljevi Start-up programa je pružanje preduzetničke obuke za do 40 polaznika, registracija novih preduzeća i stvaranje novih radnih mjesta, kao i jačanje poslovne infrastrukture i, na bazi ostvarenih rezultata i iskustava, stvaranje modela za buduću podršku novim preduzetnicima u poslovanju.

Za polaznike koji budu odabrani na osnovu otvorenog javnog poziva Start-up program uključuje:

  1. Specijalistički višednevni trening program za preduzetnike;
  2. Bespovratna finansijska podrška za realizaciju do 5 najbolje ocijenjenih biznis planova u visini do 7,000KM;
  3. Mentorska podrška i praćenje tokom prve godine poslovanja za 5 najbolje ocjenjenih biznisa.

Info-sesija će se održati u prostorijama Područne privredne komore Banja Luka  u četvrtak, 27.04.2017.godine u 14 časova.

Pozivamo zainteresovana fizička lica sa područja grada Banjaluke da učestvuju na info sesiji.

Više informacije o Start-up programu i javni poziv za prijave možete naći na UNDP web stranici http://www.ba.undp.org/content/bosnia_and_herzegovina/bs/home/presscenter/articles/2017/04/07/lir-projekat-javni-poziv-za-u-e-e-u-programu-za-razvoj-preduzetni-tva-i-podr-ku-osnivanju-preduze-a-start-up-.html