Sprovođenje izbornih radnji u Područnoj privrednoj komori Banja Luka

10.10.2017


Upravni odbor Područne privredne komore Banja Luka, na sjednici održanoj dana 02.10.2017. godine, donio je Odluku o pokretanju postupka za izbor predsjednika i potpredsjednika Područne privredne komore Banja Luka.

Kandidate za predsjednika, odnosno potpredsjednika Komore u postupku izbora mogu isticati: članovi Komore (najmanje 10), članovi Skupštine Komore (najmanje 5) i članovi Upravnog odbora Komore (najmanje 5). Predlagači su obavezni da podnesu Izbornoj komisiji Prijavu kandidata i saglasnost kandidata, Izjavu u pismenoj formi sa njegovim izjašnjenjem o uslovima pod kojima bi se primio dužnosti. Izbori će se održati saglasno izbornim pravilima utvrđenim Pravilnikom o izborima za organe i tijela Privredne komore Republike Srpske i područnih privrednih komora, a najkasnije do 31.01.2018. godine. Kandidacioni postupak sprovodi Izborna komisija u skladu sa Statutom Komore i Pravilnikom o izborima za organe i tijela Privredne komore Republike Srpske i područnih privrednih komora.

Dana 10. oktobra 2017. godine, Izborna komisija za sprovođenje izbora za organe i tijela Područne privredne komore Banja Luka, donijela je Odluku o rokovima sprovođenja izbornih radnji za izbor predsjednika i potpredsjednika Područne privredne komore Banja Luka. Kandidacioni postupak za predlaganje kandidata za predsjednika i potpredsjednika Područne privredne komore Banja Luka trajaće od 16.10.2017. do 20.10.2017.godine.