Други позив за подношење пројектних приједлога за додјелу бесповратних средстава - EU PROLOCAL

06.04.2017


Њемачка организација за међународну сарадњу (GIZ) GmbH, у оквиру заједничког програма Европске уније и Владе Њемачке за локалну самоуправу и економски развој у БиХ – EU ProLocal програм – објављује други позив за подношење пројектних приједлога за додјелу бесповрантих средстава.

EU ProLocal Програм има за циљ побољшати конкурентност одабраних пословних локација и њихових малих и средњих подузећа. Уважавајући значај локалне самоуправе за развој приватног сектора, Програм подстиче партнерско управљање локалним економским развојем подржавајући дијалог између јавног и приватног сектора. Осим тога, Програм подржава одабране партнерске општине да пружају услуге које су у складу са потребама приватног сектора.

Сходно овоме, Програм издваја средства у укупном износу од 1.955.830,00 КМ (1.000.000,00 EUR) за развојна партнерства за пројекте усмјерене на:

јачање управљачких капацитета општина за економски опоравак и развој на основу увођења релевантних инструмената, локализације Акта у малом бизнису, као и међуопштинске сарадње као мултипликатора постојећих добрих пракси;
јачање сарадње између јавног и приватног сектора при спровођењу мјера економског опоравка и привредног развоја на основу партнерстава за промоцију иновација и јавно-приватног дијалога.
Све активности које ће се финансирати овим средствима требају остварити ефекат у сљедећим општинама: 

Локалитет 1: Дервента, Градишка, Козарска Дубица, Лакташи, Приједор, Прњавор и Србац;
Локалитет 2: Брчко, Грачаница, Теслић, Тешањ, Зеница и Жепче;
Локалитет 3: Груде, Јабланица, Коњиц, Љубушки, Посушје, Прозор-Рама, Широки Бријег;
Апликације на овај позив морају бити поднесене у складу с упутама које се налазе у документу Смјернице/Водич за апликанте, који се заједно са другим документима из апликацијског пакета може преузети са wеб-странице Програма: www.eu-prolocal.ba

Информативне сесије ће бити организоване према сљедећем распореду:

20/04/2017 - Добој, хотел „Парк“, с почетком у 13:00 сати;
21/04/2017 - Бања Лука, хотел „Босна“, с почетком  у 10:00 сати;
24/04/2017 - Широки Бријег, хотел „Парк“, с почетком у 11:00 сати.
Квалификовани и заинтересовани апликанти су позвани да доставе своје пријаве, укључујући и пропратну документацију, најкасније 26. маја 2017. године до 16:00 сати по локалном времену, на сљедећу адресу:

Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH

EU ProLocal Program

Сплитска 6, 71 000 Сарајево, Босна и Херцеговина