Презентација потенцијала Републике Српске и Бања Луке у Подласком бизнис клубу

12.04.2017


У организацији Амбасаде Босне и Херцеговине у Варшави и почасног конзулата у Бјалистоку, 28. марта 2017. године у Бјалистоку, главном граду Подласког Војводства, Пољска, представљене су могућности улагања у Републику Српску. У пуној сали Подласког бизнис клуба, презентацији је присуствовало више од седамдесет привредника и представника локалне власти.

Амбасадор БиХ у Пољској, њ. е. Душко Ковачевић је у уводном обраћању упознао присутне са друштвеним уређењем Босне и Херцеговине као и са односима између двије државе.

Предсједник Подручне привредне коморе Бања Лука, Горан Рачић је одржао презентацију путем које је изнио низ информација о могућностима и предностима улагања у подручје Бања Луке као и саму Републику Српску, нагласивши да сви потенцијални инвеститори могу да рачунају у потпуности на помоћ Привредне коморе и представника власти приликом инвестирања у привреду овог подручја.

Почасни конзул у Бијалистоку, Станислав Луниевски, је истакао да је ова презентација само једна од активности коју конзулат планира да проведе у овој години на плану промоције и оснаживања свих видова сарадње БиХ и Пољске, а првенствено економске сарадње.

На овом догађају је и приказан филм о туристичким потенцијалима БиХ „Enjoy life“ a na kraju je organizovan koktel tokom kojeg su prisutni imali priliku da razgovaraju sa Ambasadorom i Predsjednikom Područne privredne komore Banja Luka.