Активности у Пројекту "Јачање извозних капацитета МСП металског сектора"

05.12.2017


Пратећи пројектне активности, Привредна комора РС је у петак, 1.12.2017. у 13 сати у Скупштинској сали Општине Лакташи, одржала састанак са директним корисницима пројекта „Јачање извозних капацитета малих и средњих предузећа металског сектора“, привредним друштвима која дјелују у области прераде метала и извозницима из Лакташа.

На састанку је било десет представника компанија из сектора металне индустрије, са којима смо разговарали о активностима пројекта. Заједно са привредним друштвима, током овог састанка смо направили конкретне препоруке везане за активности пројекта пратећи захтјеве и  савјете самих друштава, као што су теме бесплатних семинара које ће пројекат одржати за предузећа, врсте стандарда за које ће пројекат обезбједити финансијску подршку при увођењу или ресертификацији, сајмови које је најкорисније посјетити и слично.

Како Привредна комора РС, заједно са својим партнерима у пројекту, планира одржавање сличних састанака и у локалним заједницама Дервента и Приједор, вјерујемо да ћемо пратећи конкретне сугестије и информације, олакшати провођење пројектних активности и директно утицати на њихову успјешну реализацију на задовољство свих учесника у пројекту. 

Привредна комора Републике Српске у сарадњи са предузећима Металац МБМ д.о.о. Дервента, Вендом д.о.о. Лакташи и Елкер а.д. из Љубије и Подручном привредном комором Бања Лука ће кроз 15 мјесеци провести пројекат подршке МСП која дјелују у области прераде метала. Пројекат финансира Европска унија у оквиру заједничког програма Европске уније и Владе Њемачке за локалну самоуправу и економски развој у БиХ – EU ProLocal. Укупна вриједност пројекта је 219.181,44 КМ.

ИЗВОР: ПКРС