Делегација из Пољске у обиласку привредних друштава

27.07.2017


У оквиру дводневне, званичне посјете Бањалуци, предсједник Пољско-балканске привредне коморе и предсједник POL-MOT Holding j.s.c., Andrzej Zarajczyk посјетио је неколико привредних субјеката и у директним контактима са привредницима из металног сектора и сектора аутоиндустрије остварио добре резултате и квалитетне контакте са потенцијалним партнерима у будућности.

Приликом посјете компанији „Нови Јелшинград“ а.д. Бањалука констатовано је да постоји могућност покретања заједничке производње система за наводњавање, а на основу документације коју POL-MOT Holding j.s.c. посједује. Отворила се и могућност производње утоваривачких корпи за УРСУС тракторе, машина за намјенску индустрију као и могућност пласмана постојећих  машина из програма Новог Јелшинграда на трећа тржишта.

У привредном друштву Јелшинград ливар – ливница челика а.д. Бањалука добили су документацију од партнера из Пољске, на основу које треба да направе понуду за могућност производње одливака за тракторе и аутобусе.

Посјета привредном друштву JAKSCHE TECHNOLOGY д.о.о. Лакташи имала је за циљ да се руководство POL-MOT Holding упозна са производним програмом и квалитетом производа, с обзиром да је између ове двије компаније успостављен контакт крајем прошле године и да имају потписан Уговор који им омогућава размјену и тајност података. POL-MOT Holding развија програм електричних аутомобила и заинтерсован је да JAKSCHE TECHNOLOGY буде један од стратешких добављача свих композитних елемента електричног аутомобила.

Посјета и обилазак пословног објекта привредног друштва  Sinecoop д.о.о., Лакташи организована је са циљем разматрања могућности отварања продајног салона и сервиса за тракоре УРСУС и пољопривредну механизацију. Закључено је да простор испуњава све услове који су потребни да се продајни, изложбени и сервисни простор организује на врхунском нивоу. С обзиром да простор има преко 6.000 м2, потребно је размотрити могућност довођење још минимално два произвођача аутомобила, како би се сав простор ставио у функцију или да се парцијално попуњава.

Састанак и разговори са руководством Аутопревоза а.д. Бања Лука одвијали су се на тему набавке електричних аутобуса за потребе градског саобраћаја у граду Бањалуци.

Посјета предузећу Нова Механика из Козарске Дубице као највећем произвођачу пољопривредне механизације у Босни и Херцеговини је потврдила заинтересованост компаније УРСУС за производе пољопривредне механизације из њиховог производног асортимана. УРСУС у овом моменту извози око 70% своје производње на афричко тржиште и има потребу за тањирачама, плуговима и прскалицама које нема у властитом производном програму. Руководство Нове Механике ће припремити и послати  послати своју званичну понуду компанији УРСУС.

Andrzej Zarajczyk предсједник Пољско-балканске привредне коморе је и предсједник POL-MOT Holding j.s.c., капиталне корпорације која је присутна на пољском, европском и свјетском тржишту, а састоји се од 13 компанија које раде у различитим областима привреде (аутомобилска индустрија, пољопривредне машине, обновљива енергија, превоз, грађевинарство/некретнине, хотелска индустрија /туризам, те хемијска индустрија).