Јачање сарадње ППК БЛ и општина на развоју локалне привреде уз подршку ЕУ и Владе Њемачке

18.10.2017


Подручна привредна комора Бања Лука је 18. октобра примила Потврду о додјели бесповратних средстава на свечаној церемонији одржаној у Бањалуци. Овим догађајем је EU ProLocal програм, којег проводе GIZ и Европска унија, додијелио додатних милион евра као дио подршке позитивном тренду опоравка од поплава из 2014. године кроз даље побољшање конкурентности малих и средњих предузећа.

Комора је на овај начин обезбједила суфинансирање пројекта KOOPLokal којег ће у наредних годину дана проводити у сарадњи са Привредном комором РС и општинама Прњавор, Србац и Лакташи те ће остварити три специфична циља, и то:

- дати допринос јачању сарадње између Привредне коморе као представника пословне заједнице и јединица локалне самоуправе те јачању међуопштинске сарадње на подручју дјеловања коморе Бања Лука;

- дати допринос унапријеђењу локалног привредног амбијента и побољшању имиџа локалних заједница и привлачењу инвестиција кроз изградњу и увођење инструмената економског развоја на локалном нивоу; и

- дати допринос развоју капацитета јединица локалне самоуправе за боље разумијевање и реаговање на динамику и изазове приватног сектора.

Поред три општине које су директно укључене у пројекат, и осталих 18 са подручја Коморе ће моћи да користе услуге Коморе како би унаприједиле локални привредни амбијент и привукле нове инвестиције. Такође кроз овај пројекат Комора уводи редовне едукације у складу са потребама локалне управе и потребама МСП ради унапређења капацитета за боље разумијевање и реаговање локалних власти на динамику и изазове приватног сектора.

Више о пројекту