Потписан Споразум о сарадњи између Пољско-балканске привредне коморе и Подручне привредне коморе Бањалука

24.07.2017


У оквиру званичне дводневне посјете Бањалуци, предсједник Пољско-балканске привредне коморе, Andrzej Zarajczyk и предсједник Подручне привредне коморе Бањалука, Горан Рачић, потписали су Споразум о сарадњи између двије Коморе. Споразумом је договорена институционална сарадња као помоћ удружењима, компанијама и организацијама на територији Пољске приликом успоставе пословних веза, нарочито у проналажењу потенцијалних партнера у трговинској, економској, индустријској и научно-техничкој сарадњи. Потписивању Споразума присуствовали су представници Министарства за економске односе и регионалну сарадњу, представници Градске управе Бањалука као и привредници из металног и сектора ауто индустрије.

Првог дана у Бањалуци, са гостима из Пољске обављени су разговори у Влади Републике Српске, Министарству индустрије, енергетике и рударства са министром Ђокићем и сарадницима. Делегација из Пољске посјетила је привредно друштво „Нови Јелшинград“ а.д. Бањалука, док су остали привредници из металног сектора и сектора аутоиндустрије имали прилику представити своја предузећа партнерима из Пољске на билатералним сусретима.

Други дан посјете, у Влади Републике Српске, Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде, министар др Стево Мирјанић са својим сарадницима разговарао је са гостима из Пољске који су обишли и привредно друштво "JAKSCHE TECHNOLOGY" д.о.о. Лакташи

Andrzej Zarajczyk предсједник Пољско-балканске привредне коморе је и предсједник POL-MOT Holding j.s.c., капиталне корпорације која је присутна на пољском, европском и свјетском тржишту, а састоји се од 13 компанија које раде у различитим областима привреде (аутомобилска индустрија, пољопривредне машине, обновљива енергија, превоз, грађевинарство/некретнине, хотелска индустрија /туризам, те хемијска индустрија).

.