TAIEX регионална радионица подршке коморском Инвестиционом Форуму Западног Балкана

03.07.2017


Представници Подручне привредне коморе Бања Луке и Привредне коморе Републике Српске су 29. и 30. јуна присуствовали TAIEX r

егионалној радионици подршке коморском Инвестиционом Форуму Западног Балкана у пољу интернационализације малих и средњих предузећа.

Током радионице која је била одржана у просторијама Спољнотрговинске коморе, су приказане најбоље праксе развијене од стране привредних комора као и других организација за подршку пословању и то посебно подршку у пољу иновација у МСП као и пословне међународне активности.

На дводневној радионици су посебно обрађене теме пружања ефективних сервиса компанијама са високим иновативним потенцијалом које могу створити тржишну вриједност те на тај начин допринијети повећању нивоа конкурентности локалне економије. Ови сервиси требају имати за циљ систематично рјешавање проблема малих и средњих предузећа, проблема везаних за иновациони менаџмент као и приступ ЕУ програмима подршке иновацијама.

Радионица је повећала капацитете привредних комора у земљама Западног Балкана и пружила је основу за креирање иницијатива усмјерених ка подршци иновацијама за МСП.

У раду су поред представника комора из БиХ учествовали и предавачи из Холандије, Словеније, Румуније, Италије и Белгије.