Одржан Састанак Одбора за Гејминг: Припреме за Конференцију “InterPlay v2.0.”

Одржан Састанак Одбора за Гејминг: Припреме за Конференцију “InterPlay v2.0.”
У Подручној привредној комори Бања Лука одржан је састанак чланова Одбора за гејминг који д‌јелује при Савјету за креативне и културне индустрије, руководства Коморе и директорице Аудио-визуелног центра Републике Српске, Ање Илић. Овај састанак био је кључан за припреме регионалне конференције “InterPlay v2.0.”, која је заказана за 28. новембар 2024. године у просторијама Коморе.

Фокус на Развој Гејминг Индустрије

Једна од главних тема разговора била је организација поменуте конференције, која ће окупити представнике владиног и невладиног сектора, програмере, дизајнере, менаџере и све друге актере заинтересоване за индустрију видео игара. Ова конференција има за циљ пружити увид у најновије трендове, технологије и пословне прилике, као и отворити дискусију о изазовима с којима се суочава гејминг сектор у нашем региону.

Током састанка, разговарало се и о развоју сектора производње видео игара у Републици Српској, његовим потенцијалима, али и недостајућој легислативи која је неопходна за подстицање креативних индустрија. Ања Илић истакла је значај сарадње свих актера како би се створили повољни услови за раст и развој овог сектора.

Позив на Учешће

Сви заинтересовани позивају се да присуствују конференцији “InterPlay v2.0.”, где ће имати прилику да чују инспиративне говоре стручњака из индустрије, размене идеје и повежу се са другим професионалцима. Очекује се да ће конференција допринети стварању платформе за даљи развој гејминг индустрије у Републици Српској и шире.

За више информација о конференцији и регистрацију, пратите нас на нашој званичној web страници, као и на инстаграм и facebook страници. Укључите се у овај узбудљиви догађај и будите део будућности видео игара!