Konferencija „Zelena ekonomija – pokretač održivog razvoja privrede RS“

16.05.2023


Privredna komora Republike Srpske, uz podršku Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske, organizuje Konferenciju „Zelena ekonomija – Pokretač održivog razvoja privrede RS“, koja će se održati u četvrtak 08.06.2023. godine u sali hotela SL Industry u Trebinju.

Cilj Konferencije je podizanje svijesti o značaju obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti i zelene ekonomije, kako bi se iskoristili ukupni potencijali ostvarivih mjera energetskih ušteda i informisanje privrede o izazovima koji dolaze uvođenjem mehanizma za oporezivanje roba koje se uvoze u EU i pri čijoj se proizvodnji oslobađa velika količina ugljen-dioksida (CO2).

Konferencija će sadržavati tri panela, a panelisti će biti stručnjaci iz svoje oblasti, predstavnici privrednih društava, kao i predstavnici međunarodnih donatora koji pružaju finansijsku podršku iz oblasti zelene ekonomije i energetske efikasnosti. Ovo je prilika da se tokom panel diskusije predstave iskustva domaćih privrednih društava u izgradnji solarnih elektrana. Privrednici će imati priliku da se upoznaju i sa dostupnim izvorima finansiranja na ovom polju. Planirano je i predavanje na temu primjene digitalnih rješenja u procesu energetske tranzicije, koje će voditi priznati stručnjak u oblasti energetskog menadžmenta i energetske efikasnosti u industriji. Takođe, u okviru Konferencije i programa Evropske mreže preduzetništva, biće organizovani bilateralni razgovori registrovanih učesnika.

Ovaj događaj je jedinstvena prilika za razmjenu informacija, iskustava i promociju uspješnih primjera poslovanja na polju energetske efikasnosti i zelene ekonomije, te za uspostavljanje korisnih kontakata.

Učešće na konferenciji je besplatno, a registracija učešća je obavezna putem linka, a rok za registraciju je 02.06.2023. godine.

Kontakt osobе u Privrednoj komori Republike Srpske: Sonja Milinčić i Nikolina Dorontić Alibabić (051 493 138, sonjam@komorars.ba, nikolinad@komorars.ba)

Konferencija u Trebinju „Zelena ekonomija“ POZIV / PROGRAM