Poziv privrednim društvima da kandiduju predstavnike za obuku mentora praktične nastave

14.09.2022


U skladu sa nadležnostima povjerenim Zakonom o izmjenama i dopunama zakona o srednjem vaspitanju I obrazovanju, Privredna komora provodi obuku mentora, odnosno lica u radnom odnosu u privrednom subjektu, koja su zadužena za učenike na praktičnoj nastavi.

Cilj obuke mentora je sticanje pedagoških sposobnosti i vještina planiranja rada sa učenicima na praktičnoj nastavi. 

Program obuke za mentore, koji je propisao Republički pedagoški zavod, sadrži 40 sati obuke (24 sata teoretske obuke  I 16 sati samostalnog rada).

Teoretska obuka u Komori traje tri dana I besplatna je za privredna društva.  Za  prijavljene polaznike trodnevno prisustvo obuci je obavezno.

Održavanje obuke, u Banjoj Luci, planirano je za početak oktobra, u zavisnosti od iskazanog interesovanja. O tačnom terminu obuke bićete blagovremeno informisani.

 

Obuka je namjenjena prvenstveno poslovnim subjektima kod kojih se provodi praktična nastava, a prijaviti se mogu I oni koji u tekućoj  školskoj godini nemaju praktičnu nastavu a žele da obezbjede ispunjenost uslova za provođenje praktične nastave u budućem periodu.

Takođe, prijaviti se mogu i poslovni subjekti koji imaju obučene mentore, a žele da obuče dodatni broj mentora.

Molimo Vas da nam potvrdite da li ste zainteresovani za obuku mentora kako bismo bili u mogućnosti da formiramo grupu polaznika.

S ciljem unapređenja kvaliteta praktične nastave i ispunjavanja uslova uvođenja dualnog sistema obrazovanja, nadamo se da ćete prepoznati značaj ove aktivnosti i kandidovati predstavnika Vašeg privrednog društva za obuku mentora.

Kontakt osoba u Komori je Tatjana Vujinović (051/493-108), a prijave možete dostaviti na mejl tatjanap@bl.komorars.ba.

Za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju!