Oтворен 91. Међународни сајам пољопривреде у Новом Саду

Oтворен 91. Међународни сајам пољопривреде у Новом Саду

Данас је свечано отворен 91. Међународни сајам пољопривреде у Новом Саду, који ће трајати од 18-23. маја 2024. године, а отворио га је Предсједник Владе Републике Србије, господин Милош Вучевић.

Партнер сајма је Европска Унија.

Отварању сајма су присуствовали министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, Саво Минић, предсједник Привредне коморе Републике Српске, Перо Ћорић, и генерални секретар Подручне привредне коморе Бања Лука, Александар Љубоја а делегација предвођена предсједником Владе Србије, Вучевићем, посјетила је штанд ПКРС. Пољопривредни сајам у Новом Саду већ више од девет деценија привлачи појединце, привредне, пословне, политичке делегације и ствара креативан амбијент за нове подухвате. Модерним концептом новосадски Пољопривредни сајам подстиче међудржавну и привредну сарадњу, интегрише унапређење знања, производње и развој науке.

Привредна комора Републике Српске је и ове године у сарадњи са са Спољнотрговинском комором БиХ, те уз подршку Министарства спољне трговине и економских односа БиХ и Министарства пољопривреде, шумарства и водопивреде РС, организовала заједнички наступ домаћих привредника. На штанду од 100 квадратних метара директно се представља 8 привредних друштава из области пољопривредне и прехрамбене индустрије, а бројна привредна друштва це бити каталошки представљена .

У оквиру сајма, као и претходних година, очекује се велики број пратећих стручних садржаја, билатералних сусрета и др.

Сајам је медијски изузетно добро пропраћен