Inicijativa za definisanje strukturnog modela oporezivanja visokih primanja zaposlenih u IKT sektoru - poziv na drugi sastanak

04.04.2023


Drugi sastanak u vezi sa pokrenutom inicijativom za definisanje strukturnog modela oporezivanja visokih primanja zaposlenih u IKT sektoru održaće se 11. aprila 2023. godine (utorak) sa početkom u 10 časova u Područnoj privrednoj komori Banja Luka (Ul. Branka Ćopića 6, Sala za sastanke na trećem spratu).

Na inicijativu privrednih društava iz IKT sektora, sastanak zajednički organizuju Gransko udruženje za IKT industriju u Privrednoj komori Republike Srpske i Područna privredna komora Banja Luka.

U skladu sa zaključcima prvog sastanka, koji je održan u Komori 1. marta 2023. godine, predloženo je formiranje radne grupe koja će raditi na iznalaženju modela efikasnog, strukturnog i prilagođenog oporezivanja u IKT sektoru gdje je usled ugovorenih visokih primanja IKT stručnjaka doprinos i društvu i zaposlenima u IKT kompanija sa aspekta plaćanja poreza i doprinosa neadekvatan.

Dnevni red:

  1. Diskusija u vezi sa uvođenjem novog modela plaćanja poreza i doprinosa za IKT sektor;
  2. Imenovanje članova i formiranje radne grupe za kreiranje modela oporezivanja visokih primanja zaposlenih u IKT sektoru;
  3. Definisanje narednih aktivnosti

Molimo Vas da  učešće na sastanku potvrdite na mejl: tatjanap@bl.komorars.baict@komorars.ba ili 051/493-136, 051/493-108.