ODRŽAN 3. GRČKO-SRPSKI TURISTIČKI FORUM

21.11.2022


Predsjednik Područne privredne komore Banja Luka, Goran Račić je sa saradnicima prisustvovao 3. grčko-srpskom turističkom Forumu, koji je održan u Kongresnom centru Ioannis Vellidis u Solunu.

Forum, koji je u okviru Sajma Philoxenia organizovala Grčko-srpska privredna komora za industriju, turizam i mala i srednja preduzeća Sjeverne Grčke i Grčko–Srpske Komore, uz podršku T.I.F. Helexpo, pružio je priliku za promociju zajedničkih kulturnih, istorijskih, religijskih i turističkih povezanosti Grka i Srba.

Nakon plenarnog dijela, u kojem su, između ostalog, predstavljeni turistički potencijali Republike Srpske prezentovana je regionalna saradnja u oblasti turizma. Na Forumu su učestvovali predstavnici: Područne privredne komore Banja Luke, Privredne komore Vojvodine, Privredne komore Makedonije Skoplje, turističke organizacije i predstavnici smještajnih kapaciteta. Oni su putem prezentacija predstavili kapacitete Republike Srpske, Vojvodine i Makedonije grčkim partnerima.

Sajam u Solunu jedna je od najvećih i najznačajnijih turističkih sajamskih manifestacija u jugoistočnoj Evropi koja je okupila veliki broj posjetilaca i  značajnih turističkih subjekata iz različitih dijelova svijeta. Na ovogodišnjem sajmu se predstavila i Turistička organizacija Republike Srpske i Turistička organizacija Trebinje sa svojom turističkom ponudom. 

Međunarodni sajam turizma „Philoxenia“ održao se od 18. do 20. novembra 2022. godine u Solunu.