Otvoren "Agro Belgrade 2023"

26.01.2023


Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić sa ministricom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije, Jelenom Tanasković otvorio je IV regionalni sajam voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva "Agro Belgrade 2023".

Sajam je otvoren danas na beogradskom sajmu i trajaće do subote, 28.januara.

Republika Srpska je uzela učešće na ovom veoma značajnom sajmu u organizaciji Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske , Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske i Privredne komore Republike Srpske.

"Ovo je mjesto gdje izlagači iz Republike Srpske mogu `rame uz rame` da sa svim poljoprivrednim proizvođačima iz regiona pokušaju dati doprinos i pokazati da su spremni za jednu veliku utakmicu koja predstoji, a to je proizvodnja hrane i energije", rekao je ministar Minić na otvaranju.

Ministar Minić je istakao da je Republika Srpska u sektoru poljoprivrede u posljednje četiri godine izdvojila ogromna sredstva i da su uradili sve da bi srpski seljak opstao i preživio u krizna vremena.

Na zajedničkom štandu, površine 102m², predstavilo se ukupno 9 privrednih društava, Krajiška i Hercegovačka kuća te tri poljoprivredna klastera iz Republike Srpske. Ukupno na štandu je prisutno 35 proizvodjača. Svečanom otvaranju sajma, pored ministra Minića, prisustvovali su i ministar privrede i preduzetništva Vojin Mitrović te predsjednici Privredne komore Republike Srpske i Područne privredne komore Banjaluka, Pero Ćorić i Goran Račić.

Tokom naredna tri dana, na Beogradskom sajmu, predstaviće se više od 500 izlagača iz regiona i svijeta, među kojima su i izlagači iz Republike Srpske.