Otvoren sajam tehnike u Beogradu: Komora predstavlja domaće kompanije

24.05.2022


Danas je u Beogradu svečano otvoren 64. Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća, na kojem Privredna komora Republike Srpske, u saradnji sa Spoljnotrgovinskom komorom BiH, predstavlja domaće privrednike iz ovog sektora.

Na zajedničkom štandu, površine 110 metara kvadratnih, direktno se predstavljaju četiri kompanije, Vendom Laktaši, Orao Bijeljina, Satwork Banja Luka i DM Montaža Brod.

Sajam je otvorila ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, Tatjana Matić, naglasivši da joj je čast što otvara jednu od najstarijih manifestacija koju sajam organizuje.

– Tehnologija i inovacija predstavljaju poluge za prevazilaženje svake krize. U ovom dobu kad se suočavamo sa brojnim krizama sa kojima do sad nismo u ovolikoj mjeri, dostignuća u tehnologiji su važna više nego ikad – navela je Matićeva.

Otvaranju sajma prisustvovali su i predsjednik Komore, Pero Ćorić i ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske, Vjekoslav Petričević i direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, Mlađen Cicović.

Izvor: PKRS