Poziv privrednicima za obuku mentora praktične nastave

29.11.2021


Poštovani privrednici, pozivamo Vas da se prijavite za obuku mentora praktične nastave u privrednim društvima.

Privredna komora  u prvoj polovini decembra  organizuje obuku mentora za privredna društva koja nemaju obučene mentore, a prijaviti se mogu i ona privredna društva koja već imaju mentore, a žele da obuče dodatni broj mentora.

U cilju unapređenja kvaliteta praktične nastave, a u skladu sa Zakonom povjerenim nadležnostima, Komora će u narednom periodu provoditi besplatne obuke mentora za poslovne subjekte koji nemaju obučene mentore, kako bi se omogućilo da veći broj poslovnih subjekata stekne Zakonom propisane uslove za provođenje praktične nastave.

Podsjećamo, mentori su lica zaposlena u poslovnom subjektu gdje se obavlja praktična nastava, koji su zaduženi za učenike na praktičnoj nastavi i upoznavanje učenika sa poslovnim procesima i zahtjevima radnog mjesta za koje se učenici školuju.

Prema programu obuke za mentore, a koji je propisao Republički pedagoški zavod, minimum je 40 sati (24 sata teoretske obuke i 16 sati samostalnog rada).

Teoretska obuka u Komori će trajati tri dana i biće besplatna za privredna društva. Za učesnike koji se prijave na obuku, trodnevno prisustvo obuci je obavezno.

Ukoliko ste zainteresovani za pohađanje obuke molimo Vas da se prijavite na e-mejl tatjanap@bl.komorars.ba ili broj telefona 051/493-108, kontakt osoba je  Tatjana Vujinović.