Predsjednik Područne privredne komore Banjaluka, Goran Račić prisustvovao je danas svečanom otvaranju sajma "Interagro 2022" u Bijeljini

20.09.2022


Danas je svečano otvoren XX međunarodni sajam poljoprivrede, lova, ribolova i ekologije „Interagro 2022“. Sajam je otvorila predsjednik Republike Srpske, gospođa Željka Cvijanović, a svečanom otvaranju su prisustvovali i predsjednik Pokrajinske vlade Vojvodine, gospodin Igor Mirović, ministri u Savjetu ministara BiH, resorni ministri u vladama Republike Srpske, Srbije i Sjeverne Makedonije, gradonačelnik Bijeljine, kao i drugi brojni zvaničnici Republike Srpske, BiH, Srbije i Sjeverne Makedonije, te predstavnici diplomatskog kora.

Zemlja partner Sajma je Republika Sjeverna Makedonija, a kompanije iz Sjeverne Makedonije su kolektivno predstavljene u okviru Stopanske komore Sjeverne Makedonije.

Privredna komora Republike Srpske je u saradnji sa Spoljnotrgovinskom komorom Bosne i Hercegovine i Područnom privrednom komorom Bijeljina nastupila na kolektivnom štandu na kojem je direktno nastupilo 9 kompanija, dok je više od 20 kompanija predstavljeno kataloški.

INTERAGRO 2022 biće otvoren do 22. septembra 2022. godine, a program sajma uključuje niz stručnih predavanja i okruglih stolova na aktuelne teme iz sfere poljoprivredne proizvodnje i prehrambene industrije.