Predstavnici Područne privredne komore Banjaluka na obilježavanju Dana Republike Srpske u Bavarskoj

04.02.2023


Predsjednik i generalni sekretar Područne privredne komore Banjaluka Goran Račić i Aleksandar Ljuboja prisustvuju svečanoj proslavi obilježavanja Dana Republike Srpske koju, u njemačkoj pokrajini Bavarska, organizuju Miroslav Kojadinović, privrednik i humanista iz Teslića i njegov poslovni partner Robert Priler.

Svečanosti prisustvuju zvanice iz društvenog i privrednog života Njemačke i Republike Srpske, a održava se u gradu Mildorf am In, u prostorijama kompanije „Domatek“ (Domatec GmbH), čiji su suvlasnici Kojadinović i Priler.

– Uz veliku pomoć i podršku Roberta Prilera, mog poslovnog partnera i velikog prijatelja, i ove godine smo u prostorijama naše kompanije obilježili i svečano proslavili Dan Republike. Za tu priliku smo pozvali predstavnike privrednog, političkog, kulturnog, društvenog i medijskog života ovog dijela Njemačke i Republike Srpske – naveo je Kojadinović.

On je izrazio zadovoljstvo što su na proslavu došli predstavnici srpske dijaspore iz Bavarske, njemački parlamentarac Ginter Knoblauh, koji je 15 godina proveo na čelu grada Mildorfa, Štefan Friš, privrednik koji u svojoj kompaniji „Endži“ (Engie) zapošljava u Njemačkoj i širom Evrope i svijeta više od 350.000 radnika, a među njima veliki broj Srba iz Republike Srpske i Srbije.

On je kazao da mu je velika čast i obaveza da se nastavi sa započetim obilježavanjem Dana Republike Srpske u Bavarskoj, te da mu je posebno drago što su to podržali i gosti iz Republike Srpske Želimir Nešković, delegat iz reda srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, koji je predstavljao opštinu Lopare, te predsjednik i generalni sekretar Područne privredne komore Banjaluka, Goran Račić i Aleksandar Ljuboja. Predsjednik Račić je prisutnima predstavio Republiku Srpsku i privredne potencijale za ulaganja.