Svečano otvoren "Jahorina ekonomski forum"

27.04.2023


Na Jahorini je svečano otvoren dvodnevni "Jahorina ekonomski forum", pod nazivom "Regionalne integracije i BiH- Berlinski proces i/ili Otvoreni Balkan".

Forum će se baviti i temama moderne poljoprivrede, preduzetništva, zelene agende, obrazovnog sistema, novim migracijama i posljedicama na tržište radne snage, kretanjem inflacije, sportom, ali i novim tehnologijama i rastućim kreativnim industrijama.

Organizatori su najavili da će pored panelista iz svijeta politike na forumu govoriti i značajne ličnosti iz svijeta kreativnih industrija, regionalni investitori u IT sektor i startapove, žene liderke iz korporativnog svijeta, kreatorke javnih politika, inovatorke i naučnice.

Organizatori navode i da „Jahorina ekonomski forum“ već šestu godinu zaredom predstavlja jednu od najuglednijih regionalnih manifestacija na kojoj se, kroz diskusiju predstavnika državnih institucija, kompanija i stručnjaka, dolazi do relevantnih zaključaka kako poboljšati javne politike, ekonomiju i kvalitet života građana Bosne i Hercegovine, kao i regiona.

Odmah nakon svečanog otvaranja Foruma, počeo je prvi panel na temu Berlinski proces i/ili Otvoreni Balkan, a panelisti su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i savjetnik predsjednika vlade Crne Gore, Đorđe Radulović, moderator panela je Aleksandar Simurdić savjetnik u Kabinetu ministra za ravnomjeran regionalni razvoj u Vladi Republike Srbije.