U Novom Sadu, 89. Međunarodni poljoprivredni sajam: Komora predstavlja domaće privrednike

21.05.2022


Svečano otvoren 89. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu trajaće do 27. maja 2022. godine.

I ove godine, Privredna komora Republike Srpske, u saradnji sa Spoljnotrgovinskom komorom BiH, predstavlja domaće kompanije iz ovog sektora. Na zajedničkom štandu, površine 100 metara kvadratnih, predstavlja se 11 kompanija, dok će više od 20 biti predstavljeno kataloški.

Nakon svečanog otvaranja, delegacija, koju su predvodili predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, i premijer Mađarske, Viktor Orban, posjetili su naš štand.

– Mađarska može da računa na Srbiju, Srbija na Mađarsku. Mađarska ne pristaje na ekonomski neprihvatljive mjere koje se donose u Briselu, kada je riječ o povećanju cijena, ne donose se sankcije prema Rusiji koje su ravne atomskoj bombi – rekao je Orban.

Vučić je podsjetio da je prije nekoliko dana u Briselu, uz Srbiju, bio ministar spoljnih poslova Mađarske, naravno po nalogu premijera Orbana.

– Nikada se nisu sklanjali već su pomagali Srbiji, i to građani Srbije ne smiju da zaborave – poručio je Vučić.

Svečanom otvaranju, između ostalih, prisustvovali su i predsjednik Komore, Pero Ćorić i predsjednik Područne privredne komore Banja Luka, Goran Račić.

Na Sajmu učestvuju i poljoprivrednici iz Srbije, Italije, Turske, Austrije, Slovenije, Španije, Rumunije, Bugarske i Češke.

 

Predsjednik i sekretar Područne privredne komore Banjaluka, Goran Račić i Aleksandar Ljuboja, iskoristili su priliku i na Novosadskom sajmu se susreli sa predsjednikom Privredne komore Angole, Vinsentom Soaresom, te razgovarali o mogućoj poslovnoj saradnji.