Производња и трговина фармацеутским производима и медицинским апаратима ишчекује нову регулативу

21.10.2021


Привредна друштва која се баве производњом и трговином фармацеутским производима, медицинским апаратима и пружањем здравствених услуга изабрали су своје представнике у Савјету Подручне привредне коморе Бања Лука и руководство Савјета на првој овогодишњој сједници Савјета.  За предсједника Савјета изабран је представник УКЦ Бањалука, Александар Тодоровић. Чланови Савјета су: Небојша Николић из Хемофарма, Далибор Жунић из Галенфарма, Дарко Петровић директор Adrialine, Рајка Палалић представник Црвене Апотеке, те Душко Ивичић из Апотека IVIPHARM и Горан Илић представник компаније СОРС д.о.о.

Осим освртања на доношење нове регулативе у области регистрације и трговине лијековима, Савјет је разматрао и приједлоге пословне заједнице за Програм економских реформи Републике Српске за 2022-2024. године.

Једногласан закључак свих присутних чланова Савјета је да је потребно иницирати изједначавање услова промета лијековима, додацима храни, козметиком и биоцидима за све учеснике у Босни и Херцеговини у оба ентитета. Осим тога, Савјет ће у наредном периоду дјеловати у правцу територијалног ограничења отварања апотека по узору на сусједна тржишта.