УНДП ЛИР пројекат: јавни позив за реализацију нових инвестиција у БиХ у 2017. години

06.04.2017


У оквиру пројекта „Локални интегрисани развој“ (ЛИР), расписан је јавни позив за исказивање интереса за подршком у реализацији нових инвестиција у Босни и Херцеговини, у 2017. години.

Пројекат ЛИР је трогодишња иницијатива (2016-2018.), коју примарно финансира Европска унија (ЕУ), а проводи Развојни програм Уједињених нација у Босни и Херцеговини (УНДП БиХ), у сарадњи са Министарством за људска права и избјеглице Босне и Херцеговине, Министарством развоја, подузетништва и обрта Федерације Босне и Херцеговине, Министарством управе и локалне самоуправе Републике Српске и два ентитетска савеза општина и градова. Пројекат се имплементира у 21 партнерској јединици локалне самоуправе у БиХ: Бања Лука, Бијељина, Челинац, Добој, Фоча, Горажде, Градишка, Коњиц, Маглај, Модрича, Мостар, Нови Град, Оџак, Орашје, Приједор, Сребреник, Шамац, Тузла, Вареш, Жепче и Живинице.

Пројекат ЛИР има за циљ подизање животног стандарда и повећање социјалне кохезије у БиХ путем инклузивног одрживог социоекономског развоја. У оквиру компоненте за економски опоравак, ЛИР пројекат ће директно подржати приватни сектор те потенцијалне инвеститоре како би се повећала цјелокупна економска активност у локалним заједницама, осигурао економски раст кроз продуктивније ланце вриједности, те створила нова радна мјеста и приходи. Такође, пројектом се  предвиђа помоћ и за дугорочно незапослене и социјално искључене категорија становништва, а посебно повратнике, интерно расељене и дуготрајно незапослене особе.

Овај позив за исказивање интереса ће омогућити инвеститорима који су заинтересовани за улагања у производни сектор у БиХ, да заједно са пројектом ЛИР, осигурају реализацију нових инвестиција које ће утицати на економски раст и креирање нових радних мјеста и прихода. Корисник средстава по основу овог позива може бити привредно друштво (МСП) регистровано у БиХ, које је директно или индиректно зависно друштво инвеститора тј. домаћег или страног физичког или правног субјекта. Инвеститори могу бити правна или физичка лица.

У оквиру овог јавног позива, пројекат ЛИР ће подржати шест (6) нових инвестиционих пројеката у производном сектору у Босни и Херцеговини, од којих ће минимално четири (4) пројекта бити одабрана у партнерским јединицама локалне самоуправе.  Предност при одабиру имат ће пројекти који су усмјерени ка већој финализацији производа, који су извозно оријентисани те планирају стварање одрживих и квалитетних радних мјеста.

Крајњи рок за подношење пријава је понедјељак, 14. април 2017. године до 17:00 сати

Пријаве морају бити достављене у затвореној коверти препорученом поштом, курирском поштом или лично (потписана и датирана потврда ће бити додијељена лицу које лично достави пријаву) на сљедећу адресу:
Развојни програм Уједињених нација (УНДП)
Пројекат „Локални интегрисани развој“

UN HOUSE

Змаја од Босне бб
71 000 Сарајево

Сва додатна питања у вези овог позива се могу доставити путем електронске поште, најкасније у року од 7 дана прије истека рока за подношење пријава, са јасно назначеним именом позива у предмету поруке, и то на сљедећу е-маил адресу: registry.ba@undp.org

Сви одговори на питања која могу бити релевантни и за остале подносиоце пријава, редовно ће се објављивати на wеб страници УНДП БиХ.   

Образац за пријаву и други документи могу се преузети на овој страници.