Завршен Сајам грађевинарства и електромашинске индустрије "ГРАМЕС-ДЕМИ 2017"

05.04.2017


У Бањалуци је од 15. до 18. марта 2017. године одржан 21. Сајам грађевинарства и електромашинске индустрије "ГРАМЕС-ДЕМИ 2017" и први Сајам декора и дизајна, на којима се представило више од 100 излагача из Републике Српске, Федерације БиХ, земаља из регије, Аустрије, Италије, Русије, Њемачке и Кине.

Са Сајмом грађевинарства и електромашинске индустрије званично почиње и грађевинска сезона у Републици Српској што говори о значају ове привредне манифестације, а уједно Сајам је и добра прилика за директне контакте представника компанија различитих дјелатности.

Подручна привредна комора Бања Лука је и овога пута као и свих претходних година присутна на овом Сајму, а на своме штанду, промовисала је привредна друштва са ове регије, путем промотивног материјала, каталога, летака, ЦВ …. На нашем штанду, већ другу годину, учествују и представници ЈУ Институ за рубанизам, грађевинарство и екологију РС, као и предузеће „Лео грес“ д.о.о из Бања Луке.

Трговинско одјељење аустријске амбасаде – Advantage Austria, званични заступник аустријске привреде у БиХ и дио спољнотрговинске организације Привредне коморе Аустрије, одржало је презентацију на тему „Грађевинарство и инфраструктура“, као и бусинесс-то-бусинесс (Б2Б) састанке гдје су инвеститори имали прилику да директно са извођачима разговарају о пословима у предстојећој сезони, а значајан допринос овим разговорима имала је и наша Комора, тако што је анимирала своје чланице које су се у великом броју одазвале нашем позиву.