BFC SEE 2023 – Јавни позив за градове и општине

27.03.2023


Позив за учешће намијењен је лидерима економског развоја југоисточне Европе – градовима и општинама који су опредјељени да, кроз побољшање пословног амбијента, створе боље услове за привлачење инвестиција, бржи развој привреде и унапређење квалитета живота грађана.

Овај позив је отворен за 50 градова и општина југоисточне Европе који желе да учествују у BFC SEE програму и чија се визија развоја заснива на локалним потенцијалима.

BFC SEE стандард пружа јасне смјернице за јачање партнерства с локалном привредом. Критеријуми подразумијевају стратешки приступ локалном економском развоју, јачању организационих капацитета, ефикасности  и дигитализације општинских услуга. Стандард доприноси конкурентности, предвидивости пословног окружења и посебно вреднује подршку предузетништву, иновацијама и зеленој економији.

BFC SEE Програм доноси и привилегије свима који успјешно заврше процес и испуне услове да постану носиоци овог престижног признања:

  • Препознатљивост локалне администрације која је на услузи грађанима и привреди,
  • Позиционирање на мапи најповољнијих инвестиционих дестинација југоисточне Европе,
  • Препознатљивост код надлежних институција, привреде и међународној заједнице,
  • Прилике за учешће у развојним пројектима, студијским посјетама и регионалним иницијативама,
  • Размјена знања и искустава са најуспјешнијим градовима и општинама.

За све заинтересоване градове и општине организоваћемо инфо сесију с циљем да вас додатно информишемо о детаљима и условима учешћа у програму. Пријаву за инфо сесију пошаљите на е-маил: svjetlanat@komorars.ba, до 10.4.2023.године.

Више информација о BFC SEE програму и процесу сертификације, критеријумима IV едиције, као и условима за учешће можете пронаћи у прилозима: