ДАНИ СИГУРНОГ ИНТЕРНЕТА И КОРПОРАТИВНА БЕЗБЈЕДНОСТ - Приједор

16.02.2023


Регистрација присуства - линк

У сриједу, 22.2.2023. у 11 часова у Пословном центру Приједор (ИЗ „Целпак“) организујемо радионицу на тему: „Дани сигурног интернета и корпоративна безбједност“. Радионица има за циљ информисање и подизање свијести представника малих и средњих предузећа у Републици Српској о облицима криминалитета у области дигиталног пословања, те могућностима заједничког дјеловања у циљу превенције и смањења штете у случајевима високо-технолошког криминалитета.

Разлог зашто се ове године акценат ставља управо на заштиту привредних друштава у Републици Српској је податак да се у структури оштећених лица кривичним дјелима високотехнолошког криминалитета у континуитету, међу најугроженијим, налазе мала и средња предузећа која послују са иностранством. Такође, уочено је да такви привредни субјекти нису довољно информисани, да имају потребу за бољом заштитом, а да су истовремено штете проузроковане кривичним дјелима високотехнолошког криминалитета вишемилионске, те да осим финансијске штете подразумијевају и губитак информација и других вриједности.

На радионици ће бити промовисана и InfoBiz платформа https://infobiz.komorars.ba/ као и Viber заједница Привредне коморе Републике Српске с циљем упознавања пословне заједнице са новим алатима и услугама Коморе како би били у току о свим битним информацијама на врло једноставан и брз начин.

Предавачи ће бити представници Министарства унутрашњих послова Републике Српске и Привредне коморе Републике Српске, који ће кроз презентације и интеракцију са учесницима представити савремене трендове угрожавања и ризика у дигиталном пословању, те дати конкретне савјете и препоруке у циљу заштите и правовремене реакције у циљу смањења штете.

Учешће на радионици је бесплатно.