ДЕЛЕГАЦИЈА ОКРУГА WOLOMIN У ПОДРУЧНОЈ ПРИВРЕДНОЈ КОМОРИ БАЊА ЛУКА

20.03.2017


 WolominУ организацији Подручне привредне коморе Бања Лука у просторијама привредне коморе дана 06.12.2016. године одржана је презентација делегацији округа Wоломин из Пољске. 
Након презентације заједно са руководством и сарадницима Подручне привредне коморе делегација округа Wоломин упутила се у Министарство индустрије, енергетике и рударства Републике Српске гдје су обављени разговори са министром Петром Ђокићем  и предсједником округа Wоломин Казимиерз Ракоwски који је предводио делегацију из Републике Пољске, о могућностима инвестирања у Републику Српску.
Министар Дјокић истакао је да је Република Српска геостратешки пожељна дестинација за страна улагања и да има велике потенцијале у области индустрије и туризма.
Представници округа Wоломин су истакли да су заинтересовани за сарадњу са Српском због њене отворености према страним инвеститорима, природних ресурса којим располаже, као и релативно јефтиније цијене електричне енергије.
Дана 07.12.2016. године замјеник бањалучког градоначелника Срђан Амиџић разговарао је са делегацијом округа Wоломин из Пољске о преузимању искустава и могућностима инвестирања у Бања Луку.  
Истог дана делегација Wоломина из Пољске заједно са руководством Подручне привредне коморе посјетила је следећа привредна друштва: Космос а.д. Бања Лука, Дукат д.о.о. Лакташи, Дестилација а.д. Теслић и Бања Врућица Теслић.
Делегација округа Wоломина изразила је спремност да инвестирају у Републику Српску и позвали предузетнике из Српске да посјете Пољску и учествују на конгресу Економског форума у марту 2017, гдје ће кроз директне сусрете са пољским привредницима конкретизовати могућности сарадње.