Делегација ППК БЛ у посјети Француској

20.03.2017


 Делегација ППК у посјети ФранцускојУ периоду од 22.11.2016. до 25.11.2016. руководство Подручне привредне коморе Бања Лука, предсједник Горан Рачић и секретар Александар Љубоја, те директор Аеродрома Бања Лука Мирослав Јањић боравили су, у организацији Привредне коморе Вал д Оисе, у радној посјети аеродромима Чарлес де Гаулле (Шарл де Гол) и Беауваис (Бове). Том приликом  руководство оба француска аеродрома је нашу делегацију упознало са својим пословањем и плановима у наредном периоду.
 
Посебно је била интересантна посјета аеродрому Бове који је удаљен око 70 км од Париза и који до прије 15 година није имао развијен авио саобраћај, а данас на њему путује  преко 4,5 милиона путника, преко 60 летова и на њему лете 4 нискобуџетне авио компаније. Тај аеродром је у већинском власништву Привредне коморе Бове, тако да су нам њивова искуства и пракса од велике користе. 
 
Такође имали смо састанак са канадском компанијом СНЦ Лавалин, која је највећа канадска инжињерска и грађевинска компанија, која послује у више од 50  земаља свијета. Дјелатност компаније су услуге у области инжињеринга, набавке, изградње и управљање пројектима, као и услуге финансирња истих у различитим областима индустрије, инфраструктуре посебно аеродрома, енергетике, гаса, рударства металургије и других. Између осталих ђелатности компанија се  бави и управљањем аеродромима. Тренутно, успјешно управљају са 19 аеродрома у свијету и показали су велики интерес за сарадњу са Бањалучким аеродромом.