Иницијатива за дефинисање структурног модела опорезивања високих примања запослених у ИКТ сектору - позив на други састанак

04.04.2023


Други састанак у вези са покренутом иницијативом за дефинисање структурног модела опорезивања високих примања запослених у ИКТ сектору одржаће се 11. априла 2023. године (уторак) са почетком у 10 часова у Подручној привредној комори Бања Лука (Ул. Бранка Ћопића 6, Сала за састанке на трећем спрату).

На иницијативу привредних друштава из ИКТ сектора, састанак заједнички организују Гранско удружење за ИКТ индустрију у Привредној комори Републике Српске и Подручна привредна комора Бања Лука.

У складу са закључцима првог састанка, који је одржан у Комори 1. марта 2023. године, предложено је формирање радне групе која ће радити на изналажењу модела ефикасног, структурног и прилагођеног опорезивања у ИКТ сектору гдје је услед уговорених високих примања ИКТ стручњака допринос и друштву и запосленима у ИКТ компанија са аспекта плаћања пореза и доприноса неадекватан.

Дневни ред:

  1. Дискусија у вези са увођењем новог модела плаћања пореза и доприноса за ИКТ сектор;
  2. Именовање чланова и формирање радне групе за креирање модела опорезивања високих примања запослених у ИКТ сектору;
  3. Дефинисање наредних активности

Молимо Вас да  учешће на састанку потврдите на мејл: tatjanap@bl.komorars.ba, ict@komorars.ba или 051/493-136, 051/493-108.