Конференција „Зелена економија – покретач одрживог развоја привреде РС“

16.05.2023


Привредна комора Републике Српске, уз подршку Министарства привреде и предузетништва Републике Српске, организује Конференцију „Зелена економија – Покретач одрживог развоја привреде РС“, која ће се одржати у четвртак 08.06.2023. године у сали хотела SL Industry у Требињу.

Циљ Конференције је подизање свијести о значају обновљивих извора енергије, енергетске ефикасности и зелене економије, како би се искористили укупни потенцијали остваривих мјера енергетских уштеда и информисање привреде о изазовима који долазе увођењем механизма за опорезивање роба које се увозе у ЕУ и при чијој се производњи ослобађа велика количина угљен-диоксида (CO2).

Конференција ће садржавати три панела, а панелисти ће бити стручњаци из своје области, представници привредних друштава, као и представници међународних донатора који пружају финансијску подршку из области зелене економије и енергетске ефикасности. Ово је прилика да се током панел дискусије представе искуства домаћих привредних друштава у изградњи соларних електрана. Привредници ће имати прилику да се упознају и са доступним изворима финансирања на овом пољу. Планирано је и предавање на тему примјене дигиталних рјешења у процесу енергетске транзиције, које ће водити признати стручњак у области енергетског менаџмента и енергетске ефикасности у индустрији. Такође, у оквиру Конференције и програма Европске мреже предузетништва, биће организовани билатерални разговори регистрованих учесника.

Овај догађај је јединствена прилика за размјену информација, искустава и промоцију успјешних примјера пословања на пољу енергетске ефикасности и зелене економије, те за успостављање корисних контаката.

Учешће на конференцији је бесплатно, а регистрација учешћа је обавезна путем линка, а рок за регистрацију је 02.06.2023. године.

Контакт особе у Привредној комори Републике Српске: Соња Милинчић и Николина Доронтић Алибабић (051 493 138, sonjam@komorars.banikolinad@komorars.ba)

Конференција у Требињу „Зелена економија“ ПОЗИВ / ПРОГРАМ