ОДРЖАН 3. ГРЧКО-СРПСКИ ТУРИСТИЧКИ ФОРУМ

21.11.2022


Предсједник Подручне привредне коморе Бања Лука, Горан Рачић је са сарадницима присуствовао 3. грчко-српском туристичком Форуму, који је одржан у Конгресном центру Ioannis Vellidis у Солуну.

Форум, који је у оквиру Сајма Philoxenia организовала Грчко-српска привредна комора за индустрију, туризам и мала и средња предузећа Сјеверне Грчке и Грчко–Српске Коморе, уз подршку T.I.F. Helexpo, пружио је прилику за промоцију заједничких културних, историјских, религијских и туристичких повезаности Грка и Срба.

Након пленарног дијела, у којем су, између осталог, представљени туристички потенцијали Републике Српске презентована је регионална сарадња у области туризма. На Форуму су учествовали представници: Подручне привредне коморе Бања Луке, Привредне коморе Војводине, Привредне коморе Македоније Скопље, туристичке организације и представници смјештајних капацитета. Они су путем презентација представили капацитете Републике Српске, Војводине и Македоније грчким партнерима.

Сајам у Солуну једна је од највећих и најзначајнијих туристичких сајамских манифестација у југоисточној Европи која је окупила велики број посјетилаца и  значајних туристичких субјеката из различитих дијелова свијета. На овогодишњем сајму се представила и Туристичка организација Републике Српске и Туристичка организација Требиње са својом туристичком понудом. 

Међународни сајам туризма Philoxenia“ одржао се од 18. до 20. новембра 2022. године у Солуну.