Одржан Јесењи сајам у Бањалуци

20.03.2017


Jesenji sajam u BanjaluciУ Бањој Луци је од 10. до 13. новембра 2016. год. одржан јубиларни 20. „Јесењи сајам“ који је на 130 штандова окупио око 300 учесника из области лова, риболова, екологије, спорта, туризма, угоститељства, пољопривреде и прехрамбене индустрије у оквиру три сајамске манифестације:
20. „АГРОС 2016“ - пољопривреда и прехрамбена индустрија храна и пиће 20. „ЛОРИМЕС 2016“ - лов, риболов, екологија и спорт 20. „ТУРИЗАМ И УГОСТИТЕЉСТВО“. Генерални покровитељ овог сајма била је Делегација Европске Уније за Босну и Херцеговину, партнер сајма је Град Бања Лука а подршку организовању овог Сајма пружила је Подручна привредна комора Бања Лука.
Током свечаног отварања Сајма присутнима су се обратили Директор Бањалучког велесајма Драгољуб Бојанић, специјални представник ЕУ у БиХ Ларс Гунар Вигемарк, предсједник Привредне коморе Бања Луке Горан Рачић, и представници Града Бања Лука. Приређен је и пригодан културно-умјетнички програм.
Г. Бојанић је рекао да на „Јесењем сајму“, осим домаћих, учествују излагачи из Федерације БиХ, Србије, Хрватске, Македоније и истакао да је ово јединствена прилика за сарадњу, обнављање старих и стварање нових пословних веза.
Г. Вигемарк је указао на значај свих области које су обухваћене овим Сајмом, а посебан акценат ставио је на пољопривреду као највећу грану индустрије, која има велики потенцијал за развој.
Г. Рачић рекао да ће у оквиру Сајма бити организовани привредни сусрети, који ће бити прилика да домаћи привредници представе своје производе трговачким ланцима у Србији.
Неизоставан део Сајма био је и програм „Кување на лицу места“ ( Ливе цоокинг схоw) гдје је током трајања сајма велики број кувара из разних угоститељских објеката имао прилику да покаже своја умјећа на лицу места.