Одржана Конститутивна сједница Савјета берзанских посредника, Пензијског резервног фонда, Берзе и Централног регистра хартија од вриједности

23.05.2017


Конституисан је нови сазив Савјета берзанских посредника, Пензијског резервног фонда, Берзе и Централног регистра хартија од вриједности на сједници одржаној 17. маја 2017. године. Савјет броји седам чланова.

Чланови Савјета су: Братољуб Радуловић - Централни регистар хартија од вриједности а.д, Милан Божић – Бањалучка берза а.д, Дарко Лакић – Друштво за управљање пензијским резервним фондом Републике Српске а.д, Синиша Рисојевић - Монет брокер а.д, Бојан Лучић - Уникредит брокер а.д, Татјана Томанић – Адвантис брокер а.д и Ведрана Ђукић – Рајфајзен капитал а.д.

За предсједника Савјета једногласно је изабран Братољуб Радуловић, директор Централног регистра хартија од вриједности, а за замјеника предсједника Синиша Рисојевић из Монет брокера.

Савјет је усвојио Програм рада за 2017. годину, у којем је акценат стављен на унапређење сарадње и комуникације са регулаторима и партнерским институцијама, унапређење законске регулативе, унапређење инвестиционог амбијента и стандарда корпоративног управљања, као и афирмација тржишта капитала Републике Српске на домаћем и међународном нивоу. Дио Програма рада представљају активности на пољу едукације кроз учешће и организовање радионица, семинара и округлих столова, као и ширење знања о финансијским инструментима и значају тржишта капитала за финансијски и економски систем земље.

У циљу унапређења тржишта капитала овај Савјет у Подручној привредној комори Бања Лука дјелује од децембра 2014. године.