Онлине едукација: „Примјена 4.0 индустријског модела за унапређење пословања“

27.09.2022


Привредна комора Републике Српске организује једнодневну онлине едукацију на тему „Примјена 4.0 индустријског модела за унапређење пословања“, која ће се одржати у четвртак, 29.09.2022. године са почетком у 12:00 часова, путем електронске платформе ПКРС, Е-едукације (https://edukacije.komorars.ba)

Индустрија 4.0 подразумева потпуну дигитализацију свих процеса производње и примену дигиталних технологија (IoT-Internet alati, robotika, cloud computing, sajber – fizički sistemi i big data) приликом креирања идеје о неком производу, инжењерингу производа, организацији и реализацији производње, те у самој контроли процеса и пружања индустријских услуга.

Циљ едукације је да се код учесника пробуди или продуби свијест о нужним промјенама које доноси модерно дигитално доба, са посебним аспектом на индустријске операције. Учесници ће добити преглед основних концепата, метода и примјера из праксе везаних за планирање и имплементацију тзв. дигиталне фабрике, тј. Индустрије 4.0. Коначно, на webinaru ћемо се упознати и са конкретним случајевима дигитализације пословних процеса, те осврнути се и на наше домаће примјере добре праксе.

Предавачи на едукацији су:

  • Тарик Кадриспахић – Targer Engineering & Consulting, Сарајево, Босна и Херцеговина. Тарик је суоснивач и директор консултантске куће Targer, чија је кључна мисија управо оптимизација индусттријских операција у БиХ и регији СЕЕ. Своје компетенције засноване на концепту Леан менаџмената (Toyota Production System) стекао је радећи у индустрији аутомобилских дијелова. Данас је ова филозофија пословања општеприхваћена у свим гранама индустрије, а фирма Targer је један од регионалних лидера у њеној имплементацији.
  • Зоран Ђурђевић – Kala konsalting. Београд, СР Србија. Зоран је један од пионира у области ЕРП система и планирања производње на подручју Ex-Yu. Радећи за бројне индустријске организације, а послије и као оснивач властите консултантске куће Кала, учествовао је или водио многе пројекте дигитализације пословних активности. Тренутно ради на омасовљавању разних сегмената дигиталне производње у обједињен концепт Индустрије 4.0

Едукацијa се организује у оквиру пројекта „Креирање подршке/хелп деска за одржавање и унапређење пословања МСП у условима узрокованим COVID 19 – HELP DESK“који имплементира Привредна комора Републике Српске, а суфинансира га Европска унија кроз шири програм EU4BusinessRecovery. Пројекат има за циљ унаприједити знање и капацитете МСП како би одржали континуитет пословања у кризним условима пословања, као што је COVID-19.

Webinar је бесплатан за све учеснике, а линк за приступ обуци ће Вам бити достављен на маил након извршене пријаве. Пријавити се можете на https://edukacije.komorars.ba/event/online-edukacija-primjena-4-0-industrijskog-modela-za-unapredenje-poslovanja/  до 28.09.2022. године.

Позив_Индустрија 4.0