Отворена врата Швајцарске за подршку привредницима

22.06.2022


Амбасадор Швајцарске г. Даниел Хун искористио је посјету Подручној привредној комори Бања Лука, гдје је учестоваво као специјални гост проширеној сједници Савјета страних инвеститора, да настави разговоре са руководством Коморе на одвојеном састанку.

Предсједник Коморе Горан Рачић упознао је амбасадора и представнике амбасаде са макроекономским показатељима привреде Републике Српске који се највише односе на услове инвестирања. Такође је овом приликом угледним званичницима представио потенцијале и прености привредног амбијента за страна улагања и активности које Комора чини да приближи привреднике и инвеститоре у овом случају из Швајцарске.

Амбасадор Швајцарске је изразио велики интерес у остваривању сарадње са Подручном привредном комором Бања Лука и представио низ могућности које Швајцарска нуди својим инвеститорима на нашим просторима у смислу подршке и помоћи у покретању пословања а нарочито стартапа. Руководство коморе је даље упознало амбасадора са низом активности Центра за дигиталну трансформацију у коморском систему РС, те је договорено да се на следећем састанку конкретизују прве идеје и могућности сарадње на овим пољима.