Посјета привредном друштву Тропик малопродаја д.о.о. Бањалука – провјера испуњености услова за реализацију практичне наставе

05.11.2021


Секретар Подручне привредне коморе Бањалука, Александар Љубоја, заједно са представницима Привредне коморе Републике Српске и Угоститељско – трговинско – туристичке школе Бања Луке посјетио је данас привредно друштво Тропик малопродаја д.о.о. Бања Лука у циљу провјере испуњености услова за образовање ученика код послодавца.

У складу са надлежностима које су повјерене Привредној комори Законом о измјенама и допунама Закона о средњем образовању и васпитању, чланови Комисије за провјеру испуњености услова су са представницима Тропика разговарали о начину извођења практичне наставе, те условима који су обезбјеђени ученицима на практичној настави. Тропик малопродаја д.о.о. Бања Лука, тренутно има 50 ученика на практичној настави за занимања пекар, месар, кухар и трговачки техничар.

Сарадња са школом је веома успјешна, гдје координатор практичне наставе прати рад и напредовање ученика на практичној настави. Тропик малопродаја д.о.о. Бања Лука и Угоститељско – трговинско – туристичка школа Бања Лука представљају позитиван примјер успешне сарадње привредног субјекта и школе, а најуспјешнијим ученицима на практичној настави, који заврше школовање, отворена је могућност за останак у овој компанији.