Позив на обуку ментора практичне наставе

07.03.2022


Именујете ментора практичне наставе – особу која ће бити задужена за ученике на практичној настави у Вашем привредном друштву те именовано лице пријавите на обуку ментора практичне наставе која ће бити одржана 22, 23. и 24. марта 2022. године од 8 до 16 часова у Подручној привредној комори Бања Лука у улици Бранка Ћопића 6 у Бањалуци (зграда између МФ Банке и Меркатора).

 

Ментор практичне наставе је лице у радном односу које је у привредном друштву задужено за провођење практичне наставе. Привредна друштва која проводе практичну наставу обавезна су да обезбиједе ментора. Циљ обуке ментора је стицање педагошких способности и вјештинa планирања рада са ученицима на практичној настави. Обука се изводи по Програму обуке ментора за практичну наставу, који је развио Републички педагошки завод. У складу са Законом о измјенама и допунама Закона о средњем образовању и васпитању (Сл. гласник РС 92/20) Привредна комора Републике Српске је задужена да проводи обуке ментора.

Обуку проводи Привредна комора Републике Српске у сарадњи са Подручном привредном комором Бања Лука у оквиру пројекта „Јачање координацијске улоге Привредне коморе Републике Српске у процесу унапређења средњег образовања у складу са потребама тржишта рада“.

Обука је бесплатна. Учесници обуке су у обавези да присуствују тродневној обуци у потпуности. Програм обуке ћемо доставити накнадно.

Потврдите учешће представника Вашег привредног друштва тако што ћете попунити Пријаву и доставити je на мејл: tatjanap@bl.komorars.ba.