Позив на састанак: Прилике и шансе за сарадњу са ЕБРД-ом

14.06.2022


Центар за дигиталну трансформацију ПКРС 22. јуна 2022. године у 12 часова, у Привредној комори Републике Српске у Бањој Луци, организује састанак са представницима Европске банке за обнову и развој (ЕБРД), који за циљ има представљање могућности сарадње ЕБРД и компанија у ИКТ сектору.

Европска банка за обнову и развој (ЕБРД) и Европска унија (ЕУ) појачавају подршку малим и средњим предузећима у Босни и Херцеговини на пољу дигитализације и аутоматизације привреде. Лансирана је нова кредитна линија GO Digital, а пројекат укључује и субвенције за имплементацију разних софтверских рјешења у МСП.

На састанку ће пројект менаџер ЕБРД, Зихнија Хасовић представити могућности сарадње са ИКТ сектором, те прилике за аплицирање на пројекте субвенционисања савјетодавних услуга, као и за средства за улагање у аутоматизацију и дигиталну трансформације МСП. Циљ је да се подстакне дигитална трансформација малих и средњих предузећа и учини их конкурентнијим на тржиштима ЕУ, у складу са стандардима које захтијевају ЕУ директиве.

Молимо Вас да присуство потврдите на телефон 051/493-138 или путем e-maila cdt.pkrs@komorars.ba, најкасније до понедјељка 20.06.2022. године. Контакт особа у Центру за дигиталну трансформацију ПКРС је Николина Доронтић Алибабић.