Позив привредницима за обуку ментора практичне наставе

29.11.2021


Поштовани привредници, позивамо Вас да се пријавите за обуку ментора практичне наставе у привредним друштвима.

Привредна комора  у првој половини децембра  организује обуку ментора за привредна друштва која немају обучене менторе, а пријавити се могу и она привредна друштва која већ имају менторе, а желе да обуче додатни број ментора.

У циљу унапређења квалитета практичне наставе, а у складу са Законом повјереним надлежностима, Комора ће у наредном периоду проводити бесплатне обуке ментора за пословне субјекте који немају обучене менторе, како би се омогућило да већи број пословних субјеката стекне Законом прописане услове за провођење практичне наставе.

Подсјећамо, ментори су лица запослена у пословном субјекту гдје се обавља практична настава, који су задужени за ученике на практичној настави и упознавање ученика са пословним процесима и захтјевима радног мјеста за које се ученици школују.

Према програму обуке за менторе, а који је прописао Републички педагошки завод, минимум је 40 сати (24 сата теоретске обуке и 16 сати самосталног рада)

Теоретска обука у Комори ће трајати три дана и биће бесплатна за привредна друштва. За учеснике који се пријаве на обуку, тродневно присуство обуци је обавезно.

Уколико сте заинтересовани за похађање обуке молимо Вас да се пријавите на е-мејл tatjanap@bl.komorars.ba или број телефона 051/493-108, контакт особа је Татјана Вујиновић.