Привредници Приједора на Округлом столу: Кључни изазови у задржавању и награђивању запослених

22.03.2022


У Приједору је данас одржан Округли сто: Кључни изазови у задржавању и награђивању запослених. Том приликом је Горан Рачић, предсједник ППК Бања Лука рекао да су наши радници у иностранству оцијењени као најприхватљивији и најбољи и да свакако морамо тражити моделе како раднике задржати у Републици Српској. Истакао је да у разговору са привредницима жели да чује њихово мишљење и на које начине привредна комора и Влада РС могу да покрену неке боље иницијативе у наредном периоду.

Привредницима су представљени модели награђивања у привредном друштву Колектор CCL  и том приликом је генерални директор Предраг Зорић истакао да је кључни изазов формулисати стратешки компензацијски пакет односно пронаћи начин да се повећа мотивација и лојалност запослених. Нагласио је и да се у кризним временима може пословати успјешно и остварити добри резултати и да то у значајном мјери зависи од система награђивања и  задовољства запослених, а да је проналазак квалификоване радне снаге један од кључних изазова за послодавце.

Здравко Зечевић, извршни директор Добровољног Европског пензијског Фонда, Бања Лука је истакао да стандард радника и будућих пензионера неће моћи да се одржи само кроз први стуб пензионог система и упознао присутне са понудом и услугама добровољног пензионог осигурања као једног од инструмената за повећање лојалности запослених. Истакао је да је њихова основна предност што су уплате до 100 КМ ослобођене пореза.О питањима радне снаге као кључном проблему домаће привреде што због неповољне демографске ситуације што због тога што у земљама ЕУ влада велика потражња за радном снагом, говорио је Гојко Родић, директор Алрха Гроуп, Бања Лука.

Округли сто је организовала Подручна привредна комора Бања Лука – Канцеларија у Приједору у сарадњи са Европским добровољним пензионим Фондом из Бања Луке, а догађају је присуствовао значајан број привредника приједорске регије. Догађај је организован у просторијама Колектора CCL у Приједору.