Пуштена у рад апликација за праћење малопродајних цијена нафте и нафтних деривата на бензинским пумпним станицама у РС

20.05.2022


Министарство трговине и туризма Републике Српске пустило је данас, 20.05.2022. године, у рад бесплатну мобилну апликацију за праћење малопродајних цијена нафте и нафтних деривата на бензинским пумпним станицама у Републици Српској.

Захваљујући апликацији, која се може преузети у Google Play prodavnici (http://skr.rs/zMpH), грађани у реалном времену могу да прате цијене горива на више од 400 бензинских пумпних станица широм Републике Српске.

Министарство трговине и туризма Републике Српске на овај начин потрошачима у Републици Српској омогућава да на транспарентан начин буду информисани о тренутним цијенама горива на бензинским пумпним станицама, њиховој снабдјевености и понуди, што ће допринијети додатном побољшању права потрошача када је у питању куповина овог изузетно значајног енергента.

У апликацију су, уз сваку бензинску пумпу, унесени основни контакт подаци, као и подаци о локацији, асортиману и радном времену.

Апликација, такође, има могућност сортирања деривата према типу, цијени, али и геолокацији, на основу тренутне локације мобилног телефона.

Напомињемо да су у првим седмицама могуће мање модификације на апликацији, у зависности од тога како ће се она понашати након великог броја преузимања.

Извор: (vladars.net)