Свечано отворен "Јахорина економски форум"

27.04.2023


На Јахорини је свечано отворен дводневни "Јахорина економски форум", под називом "Регионалне интеграције и БиХ- Берлински процес и/или Отворени Балкан".

Форум ће се бавити и темама модерне пољопривреде, предузетништва, зелене агенде, образовног система, новим миграцијама и посљедицама на тржиште радне снаге, кретањем инфлације, спортом, али и новим технологијама и растућим креативним индустријама.

Организатори су најавили да ће поред панелиста из свијета политике на форуму говорити и значајне личности из свијета креативних индустрија, регионални инвеститори у ИТ сектор и стартапове, жене лидерке из корпоративног свијета, креаторке јавних политика, иноваторке и научнице.

Организатори наводе и да „Јахорина економски форум“ већ шесту годину заредом представља једну од најугледнијих регионалних манифестација на којој се, кроз дискусију представника државних институција, компанија и стручњака, долази до релевантних закључака како побољшати јавне политике, економију и квалитет живота грађана Босне и Херцеговине, као и региона.

Одмах након свечаног отварања Форума, почео је први панел на тему Берлински процес и/или Отворени Балкан, а панелисти су предсједник Републике Српске Милорад Додик и савјетник предсједника владе Црне Горе, Ђорђе Радуловић, модератор панела је Александар Симурдић савјетник у Кабинету министра за равномјеран регионални развој у Влади Републике Србије.