Завршен Београдски сајам

20.03.2017


 
Београдски сајамТрадиционално, уз здравицу добродошлице у Етно дворишту у Хали 3 Београдског сајма свечано је отворен 11. Сајам етно хране и пића који је трајао од 23 до 26 новембра 2016 године.

Манифестација као што је ова представила је богатство нашег народа, да помаже мала и велика пољопривредна газдинства, како би се побољшала производња у будућности.
Ове године позвани су представници свих 17 београдских општина да изложе етно храну и пиће, јер ће на тај начин добити прилику да представе културну баштину која је карактеристична за тај дио престонице, истакао је ресорни министар Милинко Величковић.
Овај сајам отвара могућност малим производним предузећима да пронађу своје мјесто али и да добију прилику да се појаве на иностраном тржишту.
На сајму се представило око 400 учесника са више од 2.000 прехрамбених производа карактеристичних за ужа географска подручја, махом ручне израде и од органски гајених сировина.
Запажен наступ на сајму, и овога пута, имала је и ПКРС-Подручна привредна комора Бања Лука која је дио свога штанда уступила промоцији предузећа Газдинство Влачић и Херцеговачка радионица из Требиња, Љбиље Љубиње, ХИ Дестилација Теслић, Мандико Мркоњић Град, Невен Рудо, Мљекара Пађени Билећа и Агројапра Нови Град.
Специјално признање у робној групи производи од млијека подгрупа бијели сиреви додили су Мљекара Пађени из Билеће за производ сир из мјешине док су диплому у робној групи биљна уља за производ уље од невена добили Невен из Рудог.