Здраво земљиште, здрав живот - представљање прилика фондова ЕУ за пројекте који се баве унапређењем земљишта

25.04.2023


Институт BioSens Srbija, у оквиру пројекта NATI00NS, у сарадњи са ХРТД Кластером, Подручном привредном комором Бања Лука и Smart Village Кнежица организује хибридни догађај који ће се одржати  у петак 5. маја 2023. године, од 11 до 14 часова, у згради Подручне привредне коморе Бања Лука, Бранка Ћопића 6, 78000 Бања Лука.

Овај догађај има за циљ да повеже и ангажује различите актере укључене у управљање земљиштем и пружи им алате и подршку за оснивање и реализацију живућих лабораторија (Living Labs).

Коме је намјењен?

Истраживачима, пољопривредницима, шумарима и представницима струковних удружења, управницима и власницима земљишта, стручњацима за развој урбаног простора и планирање земљишта, компанијама за храну и биоекономију, удружењима потрошача, локалним заједницама, студентима, грађанима, организацијама цивилног друштва укључујуц́и невладине организације, представницима владе и осталим заинтересованим странама.

Учешће на догађају је бесплатно, а све информације о догађају, регистрацији и агенди пронађите на линку: Info/Registracija/Agenda

Договор о земљишту за Европу: ка стварању 100 живих лабораторија и свјетионика

Могућности финансирања и кључни аспекти стварања Living Lab-a

5. маја 2023. године, од 11 до 14 часова у просторијама ППКБЛ & online

Мисије Европске уније су новина у програму истраживања и иновација Хоризонт Европа за 2021-2027. Циљ Мисије „Споразум о земљишту за Европу“ је успостављање и финансирање 100 живућих лабораторија и светионика знања који ће водити транзицију ка здравом земљишту до 2030. године.